fbpx
Сьогодні
15:56 16 Чер 2020

Депутати зобов'яжуть міністрів звітувати перед звільненням

Фото Reuters

Верховна Рада зобов'яже міністрів звітувати перед звільненням. Нардепи схвалили за основу законопроект №3195 щодо вдосконалення порядку призначення та звільнення з посад членів Кабінету міністрів.

За документ проголосували 258 нардепів.

Закон зобов'язує члена Кабміну бути присутнім і звітувати про виконану роботу під час розгляду питання про його звільнення у разі, якщо він йде з посади за власним бажанням. Міністр повинен бути присутнім на засіданні комітету ВР і на пленарному засіданні.

Документ регулює і порядок подання такого звіту.

Крім того, законопроект узгіднює з Конституцією України положення регламенту Ради, якими регулюється порядок призначення і звільнення членів уряду.

Депутат від фракції «Голос» Роман Лозинський нагадав, що 4 лютого 2020 року біля трибуни парламенту перед звільненням стояла Альона Бабак, тоді ще міністерка розвитку громад і територій. Однак депутати не могли поставити їй питання, а на комітетах вона також не з'являлася.

Він згадав і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, якому депутати також не можуть поставити свої питання, оскільки він відвідав всього 3 засідання профільного комітету з 32 разів, коли його запрошували.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: