fbpx
Сьогодні
15:55 11 Чер 2020

Прем'єр Шмигаль сказав, в якому випадку готовий піти у відставку

Фото Reuters

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль планує піти з посади у випадку, якщо не виправдає надії українців.

Про це глава уряду сказав у ході прес-конференції з нагоди 100 днів роботи свого уряду.

"Стосовно того, коли я піду у відставку – коли я не виправдаю надії українців", – підкреслив Шмигаль.

Також відповів на запитання, чи не чекає він швидкої відставки, як сталося з Олексієм Гончаруком.

"Цікаве питання. Я не чекаю (відставки) і працюю з повним викладанням зусиль, і уряд так само працює, щоб зробити все від нас можливе, щоб покращити ситуацію в Україні з точки зору і кризових явищ, і тих речей, які призведуть до підвищення добробуту українців.

Це моє щире бажання, я віддаюся цьому в повній мірі і вважаю, що певні етапи досягнення результатів, які нами задекларовані, в тому числі, і програма – назвемо її "Програма діяльності Кабміну 2.0", тут більше сторінок, ніж у попередній…. Ця програма має стати таким стрижнем.

Працюючи над досягненням результату, певні речі я сьогодні перед вами, перед українцями звітую, що ми зробили за 100 днів. Ми сьогодні проговоримо, що ми плануємо робити. І я готовий, напевно, кожні 100 днів, з певними етапами виходити і розказувати, що ми зробили що плануємо далі робити. Тут немає жодних обмежень.

Результативність – її теж видно. За тих 100 днів, які є, ми готові прозвітувати, що було досягнуто, а що не получилося. Я так само об'єктивно дивлюся на речі, які не вдається зробити або вчасно, або в повній мірі, бо є об'єктивні або суб'єктивні обставини.

Я не класичний політик, я популізмом займатися не буду. Вдалося зробити, я покажу, що вдалося. Не вдалося – я поясню, чому, і скажу, які зусилля ми докладемо для того, щоб це зробити.

Денис Шмигаль також додав, що на "провокативне питання" у нього прямої відповіді немає, "на які маячки орієнтуватися", але порадив не орієнтуватися на Telegram-канали.

Варто відзначити, що минулого тижня парламент відправив на доопрацювання програму діяльності уряду. Якби нардепи підтримали дану програму, то Кабмін отримав би річний імунітет, а Рада не змогла б звільнити прем'єра.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: