fbpx
Сьогодні
19:18 27 Тра 2020

Київ ввійшов в топ-10 найкращих міст за рівнем розвитку економіки спільного користування

Consumer Choice Center опублікував свій Sharing Economy індекс, який підкреслює одні з найбільш динамічних міст де розвивається економіка спільного користування (sharing economy).

Індекс є першим у своєму роді, і його ціллю є інформування споживачів про те які міста найкраще надають найбільшу різноманітність послуг шерингового характеру та гарантують простий доступ до них.

10 кращих міст за індексом:

  1. Таллінн
  2. Вільнюс
  3. Рига
  4. Москва
  5. Санкт-Петербург
  6. Варшава
  7. Київ
  8. Сан-Паулу
  9. Тбілісі
  10. Гельсінкі

З іншого боку, Прага. Дублін, Амстердам, Братислава, Любляна, Софія, Токіо, Гаага, Люксембург та Афіни опинилися в самому дні списку.

Марія Чапля, автор індексу та представник Consumer Choice Center, заявила, що рейтинг демонструє наявність послуг спільного використання економіки разом із доступом до надання їх. Міста, які мають найнижчий рейтинг надмірно регулюють sharing economy тим самим значно обмежуючи вибір споживачів.

"Економіка спільного використання трансформувала наше життя різними способами. Забронювати житло для відпочинку за допомогою платформ для оренди житла на відпочинку або замовити таксі через онлайн-додаток коли ми спізнюємось на зустріч – звичка багатьох з нас. Але часто ці платформи топляться під впливом надмірних регуляцій та податків," – сказала Чапля.

"Ми оцінили 52 міста за доступом до таких сервісів як Uber та Airbnb, електронних самокатів, додатків для шерингу професійних автомобілів, можливості орендувати машину у приватних власників, а також можливості доступу до всіх спортзалів Києва з одного мобільного додатку. Відсутність останнього у Києві стала перепоною на шляху до першого місця у рейтингу.

"Для Києва та й України загалом дуже важливо залишатись відкритими до інновацій та економіки спільного споживання адже вони не тільки забезпечують добробут не тільки українських споживачів, а й роблять нашу країну більш привабливою для іноземців," – додала Чапля.

"Система оцінювання, яку ми розробили для цього індексу, дає чудове розуміння того, які міста слід розглянути, якщо ви хочете отримати доступ до різних послуг, що діють в економіці спільного використання", – підсумувала Чапля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: