fbpx
Сьогодні
22:46 06 Тра 2020

Рябошапка розкрив деталі справи проти нього

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що провадження відкрите проти нього Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою щодо недостовірного декларування, є безперспективним.

Про це він сказав у коментарі "Укрінформу".

Він нагадав, що раніше САП відмовлялася його реєструвати. На його переконання, йдеться нібито про заяву "ображеного звільненого прокурора Андрія Шевченка".

"Стосується кредиту, який моя дружина отримала 2016 року і який ми ще довго будемо виплачувати. Цю історію вже десятки разів ЗМІ обговорювали, і я її десятки разів пояснював", – додав Рябошапка.

"Справа безперспективна, тому САП відмовилася її реєструвати, але через ВАКС зобов'язали прокурорів зареєструвати провадження та перевірити інформацію", – заявив Рябошапка.

Заявник вказав на неузгодженості в даних декларацій чиновника за 2017 і 2018 рік. Він припустив, що Рябошапка міг приховати виплату кредиту за майно у Франції. Ексгенпрокурор згадав у звітності за 2015-2018 роки майно у Франції та зазначив, що виплачує за нього кредит. За 2018 рік вказано, що за цим кредитом виплачено €552,4 тисячі.

За підрахунком заявника, видатки родини Рябошапки становили того року більш ніж 18 мільйонів гривень. Тоді як сукупний дохід сім'ї – 5,3 мільйона гривень.

Раніше у САП підтвердили, що проти Рябошапки відкрили кримінальне провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: