fbpx
Сьогодні
09:03 30 Кві 2020

В Чорнобильській зоні пожежі локалізовані, в Житомирській - виникло 4 нових осередки пожеж

Станом на ранок четверга, 30 квітня, пожежі в Чорнобильській зоні локалізовані, рятувальники продовжують гасіння окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торфовищ в осередках пройдених вогнем.

Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Пожежі в лісових масивах зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення локалізовані. Станом на 7 год. 30 квітня підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торфовищ в осередках пройдених вогнем", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС і ЗСУ. Інженерною технікою створено 1 тис. 55 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 207 осіб та 64 одиниці техніки, з них від ДСНС 149 людей особового складу та 34 одиниці техніки, зокрема 2 вертольоти, якими 29 квітня здійснено 42 скиди – 84 тонни води (з початку робіт здійснено 2 тис. 354 скиди – 5 тис. 378 тонн води).

Рятувальники ліквідовують 4 нових осередка лісових пожеж в Олевському, Лугинському та Овруцькому районах Житомирської області.

"28 квітня поблизу с. Рудня-Перганська Олевського району на території Поліського природного заповідника виникло загорання сухої трави та лісового масиву. 29 квітня поблизу с. Повча Лугинського району на території Повчанського лісництва виникло загоряння лісової підстилки та лісового масиву (вогнем пройдено близько 80 га). 29 квітня поблизу с. Лучанки Овруцького району на території Слобідського лісництва виникла пожежа лісової підстилки (вогнем пройдено близько 25 га). 29 квітня в ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Гай Овруцького району на території Овруцького лісового господарства виникло загорання лісової підстилки та лісового масиву (вогнем пройдено близько 15 га).

Станом на 7 год. 30 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини", – йдеться в повідомленні, на офіційному сайті ДСНС у четвер уранці.

Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 818 осіб та 140 одиниць техніки, з них від ДСНС 122 людини особового складу і 30 одиниць техніки, зокрема три літаки АН-32П, якими 29 квітня здійснено 6 скидів – 48 тонн води.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: