fbpx
Сьогодні
16:39 23 Кві 2020

Уряд змінив умови для обов'язкової обсервації: можна самоізолюватися з додатком

Кабінет міністрів скасував обов'язкову обсервацію для тих, хто погодиться на самоізоляцію з використанням сервісу «Дій вдома».

Про це йдеться в постанові №291 від 22 квітня.

Так, громадяни, які до перетину державного кордону чи контрольно-пропускних пунктів з тимчасово окупованих територій погодяться на самоізоляцію з використанням додатку «Дій вдома», не підлягають обсервації. Водночас обов'язковій обсервації підлягають люди, які двічі порушили умови самоізоляції. Втім, літні люди, яким виповнилось 60 років, у будь-якому мають бути лише на самоізоляції.

Людина може обрати 2 варіанти контролю за самоізоляцією: уповноваженими органами або за допомогою системи через мобільний додаток (на добровільній основі).

Особа вважається такою, що обрала здійснення контролю за допомогою системи через мобільний додаток, з моменту авторизації в ньому. При авторизації та внесенні персональних даних встановлюється еталонна фотографія.

Після встановлення мобільного додатка у випадкові проміжки часу протягом дня особа отримує push-повідомлення. У разі отримання яких, людина повинна протягом 15 хвилин за допомогою мобільного додатка зробити фото свого обличчя.

"У разі невідповідності геолокації або фотографії, відсутності зв'язку з мобільним додатком, видалення, встановлення обмежень щодо передачі інформації за допомогою мобільного додатка, до органів Національної поліції надсилається повідомлення про випадок порушення умов самоізоляції".

Сам факт отримання правоохоронцями повідомлення про порушення умов самоізоляції не є підставою для притягнення людини до адміністративної відповідальності.

Однак представники Національної поліції чи Національної гвардії повинні виїхати за місцем проживання особи та перевірити дотримання нею карантину. У випадку порушення – правоохоронці складають адмінпротокол.

7 квітня Міністерство цифрової трансформації повідомило про запуск мобільної програми "Дій Вдома".

Раніше, з 29 березня, усі, хто повертається з-за кордону мали пройти обов'язкову обсервацію.

Як повідомлялося, станом на ранок 23 квітня в Києві підтверджено 1059 випадків COVID-19. 

У Вишневому в гуртожитку СOVID-19 виявили у 78 людей, більшість – на самоізоляції.

В Україні на ранок 23 квітня зафіксовано 7 170 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, за добу – 578 нових випадків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: