fbpx
Сьогодні
11:16 17 Кві 2020

У ЗСУ за добу 1 новий випадок COVID-19, один раніше захворілий помер

Один новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19 зареєстровано в лавах Збройних сил України за минулу добу, один раніше хворий співробітник помер.

Про це повідомляє командування Медичних сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebooк.

"На 7:00 17 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 29 випадків захворювання гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, з них одна людина одужала, два випадки летальні. На ізоляції (зокрема на самоізоляції) – 277 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція в найближчі три доби, – 24 людини".

За даними командування Медсил, військовослужбовець однієї з військових частин Одеської області, в якого в четвер було діагностовано COVID-19, з 13 квітня 2020 року проходив лікування в домашніх умовах з діагнозом ГРЗ. "16.04.2020 у зв'язку з погіршенням стану здоров'я, за бажанням військового, був госпіталізований до інфекційної лікарні міста Одеса, тест ПЛР позитивний від 16.04.2020. Стан стабільний", – ідеться в повідомленні.

У Медсилах також зазначають, що аналіз захворювань серед військових і цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей із близькими (друзями й рідними), котрі не входять до кола осіб, з якими спілкування відбувається щодня.

Як повідомлялося, другий летальний випадок від коронавірусу в ЗСУ було зафіксовано в четвер. Перші ознаки хвороби у співробітника ЗСУ з'явилися 1 квітня, його госпіталізували 8 квітня до Львівської обласної інфекційної лікарні, де він перебував на стаціонарному лікуванні в реанімаційному відділенні й був підключений до апарата штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Захворювання COVID-19 було підтверджено в нього за допомогою ПЛР-тестування 12 квітня. За інформацією медиків, у чоловіка, крім гострої респіраторної хвороби COVID-19, були супутні захворювання.

6 квітня співробітниця однієї з військових частин Збройних сил України в Івано-Франківській області померла від коронавірусного захворювання COVID-19, ставши першою жертвою цього захворювання в лавах ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: