fbpx
Сьогодні
10:20 01 Кві 2020

Аваков вважає, що Україна почне повертатися до нормального ритму життя не раніше 15 травня

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков упевнений, що обмеження, викликані поширенням коронавірусу, можуть бути скасовані у другій половині травня, вважає оптимістичним сценарієм повернення після 15 травня.

"Подивимося, як розвиватимуться події в Європі, яку хвиля вірусу накрила раніше нас … Але, якщо чесно … треба бути реалістами … Моя точка зору: країна почне повертатися до нормального життя – лише до 15 травня. І це – припущення оптиміста", – написав він в Фейсбук.

Міністр підкреслив, що завершення карантину в Україні буде залежати від результативності впроваджених заходів.

"Ніхто в нашій країні не знає коли завершиться епідемія і скасується карантин – а хто говорить, що знає – бреше. Все буде залежати від розвитку ситуації і нашої успішності в боротьбі з вірусом", – написав Аваков.

Він також нагадав, що нині карантин відмінено тільки в Китаї.

"Країни навколо нас щодня посилюють обмежувальні заходи … від Польщі, яка з 1 квітня вводить більш жорсткий режим карантину до комендантської години в Ніцці і заборони виходити на вулиці у Франції, Іспанії, Італії, у тій же Москві і Нью-Йорку", – уточнив міністр .

Аваков також підкреслив, що нині дуже відповідальний момент атаки епідемії.

"Якщо не будемо масово обніматися і шашликувати в парках, нагороджуючи один одного вірусом – можемо збити пік вірусу, не доходячи до рівня трагічних втрат", – підсумував він.

В Україні зафіксовано 669 випадків COVID-19.

Також Аваков заявив про заборону пасажирського авіасполучення та штрафи для тих, хто ухилився від обсервації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: