fbpx
Сьогодні
00:42 31 Бер 2020

Рада прийняла закон про обіг землі у другому читанні та в цілому: що він передбачає

Президент України Володимир Зеленський був присутнім на голосуванні за ринок землі

Верховна Рада у другому читанні та в цілому проголосувала за проєкт закону № 2178-10 про відкриття ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року.

Відповідне рішення на позачерговому засіданні Верховної Ради 31 березня підтримали 259 народних депутатів, серед них – 206 депутатів з фракції "Слуга народу", а також фракції "Європейська Солідарність", "Голос" та група "Довіра". Список, хто як голосував з нардепів, тут.

Голосування відбулося вночі, о 00 годин 40 хвилин.

як голосували у раді за ринок землі

"В цій редакції закону враховується поетапність реформи, до 100 гектар для фізосіб до 2024 року, після 2024 року – дозволяється продаж землі юрсобам, державна і комунальна земля не продається, переносяться строки початку обігу землі на 1 липня наступного року", – заявив голова аграрного комітету Микола Сольський.

Прийняття ринку землі Верховна рада Зеленський

Верховна Рада 13 листопада прийняла проєкт закону № 2178-10 щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі у першому читанні.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський розповів, що на першому етапі відкриття ринку землі законодавство передбачатиме можливість для фізичних осіб зосереджувати в одних руках не більше 100 га.

"Ми зменшили концентрацію для фізичних осіб до 100 гектарів. Для юридичних осіб – це другий етап, який буде запроваджено з 2024 року, – буде до 10 тисяч (гектарів. – Ред.). Тобто перший етап – для фізичних осіб, для українців – 100 гектарів на людину", – сказав він.

Президент наголосив, що ухвалення законів про ринок землі та про банки є необхідним для надання кредиту МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: