fbpx
Сьогодні
13:25 26 Бер 2020

Мінцифра зробить додаток для контролю за дотриманням карантину та конкурс ідей від громадян: деталі

Михайло Федоров -міністр цифрової трансформації

Міністерство цифровий трансформації працює над додатком, який контролюватиме дотримання карантину і самоізоляіціі, також в планах – реалізація моніторингу можливого контакту з хворим та конкурс ідей від громадян, спрямованих на боротьбу з епідемією та підтримкою українців.

Про це повідомив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

"Ми детально розібрали досвід застосування цифрових інструментів для запобігання поширенню короновірусу – Ізраїль, Польща, Південна Корея, Італія, Японія, Китай, Австралія тощо. Відібрали найбільш корисне та дієве.

Наступного тижня ми запустимо одразу 3 інструменти:

1.Мобільний застосунок для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції. Одразу заспокою – жодного «великого брату» чи стеження за громадянами. Обов'язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID. Інакше епідемію не зупинити.

Також застосунок дозволятиме можливість замовляти хворим продукти та ліки онлайн, повідомляти про стан здоров'я.

Наступним кроком стане запровадження у Дії можливості моніторингу можливого контакту з хворим. Ідея полягає у застосування широкої мережі qr-кодів в магазинах, таксі тощо. Якщо людина починає добровільно сканувати коди, то ми зможемо її попереджати про можливий контакт з хворим. Знову, ніякого гео-таргетингу (стеження) тощо.

2. Онлайн-челендж #HackCorona in Ukraine – національний конкурс проєктів/ідей від громадян, спрямованих на боротьбу з епідемією та підтримкою українців. Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію. Це шанс проявити себе кожному. До журі челенджу увійдуть топ-українські новатори та представники міжнародних донорів.

3. Онлайн-платформа безкоштовних послуг бізнесу. Сьогодні більшість соціально відповідального бізнесу пропонують багато безкоштовних послуг для громадян на період карантину. Ми плануємо зібрати всі послуги на одній платформі" , – пояснив Федоров.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: