fbpx
Сьогодні
13:24 25 Бер 2020

Уряд ввів надзвичайну ситуацію на всю країну і продовжив карантин ще на 30 днів

Кабінет міністрів ввів на території всієї України режим надзвичайної ситуації терміном на 30 днів (до 24 квітня) через поширення коронавірусу.

Таке рішення у середу, 25 березня, ухвалили на черговому засіданні уряду.

У режим НС приведена Єдина державна система цивільного захисту. Всі карантинні заходи також продовжені строком на 30 днів.

До цього режиму надзвичайної ситуації був введений у тих областях, де зафіксували випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: Київській, Житомирській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Донецькій, Тернопільській і Черкаській, Запорізькій областях та Києві.

Додатково до цього рішення Кабмін постановив:

  1. належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов'язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  2. залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;
  3. усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  4. надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

нс уряд

Нагадаємо, що в Україні зафіксували 113 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: