fbpx
Сьогодні
15:43 23 Бер 2020

Третє засідання у справі по MH17 тривало менше години, наступне засідання 8 червня

У судовому комплексі «Схіпхол» менше, ніж годину тривало третє судове засідання у справі щодо збиття літака Boeing рейсу МН17 у 2014 році над Донбасом. Наступне засідання призначили на 8 червня.

Про це повідомляє Telegraaf.

Через обмеження щодо коронавірусу засідання відбувалось без журналістів та родичів загиблих. У залі були лише три судді, секретар, прокурор та адвокат. Усі присутні сиділи на певній відстані одне від одного, згідно з рекомендаціями.

Судді заявили, що до наступного засідання в адвокатів підозрюваного Олега Пулатова буде можливість вивчити 36 тисяч сторінок справи, адже вони нещодавно отримали до них доступ.

8 червня суд має ухвалити рішення щодо запитів, направлених Державною прокуратурою Нідерландів.

Нагадаємо, 9 березня у Нідерландах розпочалися перші слухання у справі про збиття літака Boeing рейсу МН17 у 2014 році над Донбасом.

Обвинувачені у цій справі — троє росіян та один українець, яких Міжнародна слідча група вважає причетними до завезення з РФ в Україну «Бука», яким збили літак, а також до його вивезення назад у Росію:

  1. Ігор Гіркін-Стрєлков, тодішній «міністр оборони «ДНР»;
  2. Сергій «Хмурий» Дубінський, підлеглий Стрєлкова, генерал-майор російської армії, який очолював так звану військову розвідку бойовиків;
  3. Олег Пулатов (позивні «Гюрза» та «Халіф»), підлеглий Дубінського, керував 2-им відділом «ГРУ ДНР».
  4. Громадянин України Леонід Харченко (позивний «Крот»), який керував одним із підрозділів «ГРУ ДНР» та разом із Пулатовим супроводжував «Бук» до Сніжного.

Їх усіх оголосили у міжнародний розшук. І нинішнє судове засідання стосується саме цих чотирьох обвинувачених.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: