fbpx
Сьогодні
09:46 21 Лют 2020

Дубілет закликав бізнес не зберігати чеки з банківських терміналів

В уряді повідомили, що бізнесу, який працює з касовими апаратами та банківськими терміналами для розрахунків зі своїми клієнтами, не потрібно зберігати копії чеків та так звані Z-звіти.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

За його словами, майже всі опитані ним підприємці щодня вклеюють у різні паперові журнали копії з банківських (POS) терміналів та z-звіти касових апаратів, які формуються наприкінці робочого дня.

"Ми звернулися в НБУ, Податкову службу та Міністерство фінансів. Скрізь нам відповіли, що зберігати чеки не потрібно", — заявив Дубілет, коментуючи вклеювання копій чеків з pos-терміналів.

За словами міністра, другий тип чеків, які щодня вклеює бізнес у книгу обліку розрахункових операцій (КОРО) також вклеювати та зберігати не потрібно.

"Ці звіти потрібно зберігати тільки в тому випадку, якщо у вас зламався касовий апарат, але ви хочете все одно провести операцію. Це трапляється вкрай рідко, майже ніколи", — заявив міністр Кабміну.

За його словами, підприємці зберігають паперові копії чеків, адже вважають, що вони можуть знадобитися під час перевірок податкової.

"Тому, дорогі бізнесмени, закликаю дати розпорядження по своєму бізнесу перестати зберігати всі ці папірці і, у разі можливості, скасувати реєстрацію КОРО. Хай краще ваші співробітники концентруються на обслуговуванні клієнтів", — додав Дубілет.

Раніше у податковій випустили офіційне роз'яснення, у якому зазначили, що підприємцям не потрібно роздруковувати ще одну копію чеків з банківських терміналів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: