fbpx
Сьогодні
17:30 04 Лют 2020

В Україні обіцяють сніг по коліна: водіїв просять у найближчі дні не виїжджати з міст

У Кіровоградській та Дніпропетровській, на півдні Харківської, півночі Донецької та Луганської областей насипле 30-50 см снігу, на дорогах будуть снігові замети й ожеледиця.

За прогнозом УкрГідрометцентру, вдень 4 лютого на Закарпатті та Прикарпатті значний дощ та мокрий сніг.

Вночі 5 лютого – сильний сніг, у горах приріст снігового покриву сягне 30-50 см. Також очікуються пориви вітру 15-20 м/с (у горах 25 м/с), хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледиця.

5-6 лютого У центральних та східних областях значний сніг, місцями з дощем, пориви вітру 15-20 м/с; На дорогах ожеледиця, сніг вкриє землю на 10-15 см.

У південних областях значний дощ із переходом у мокрий сніг, пориви вітру – 17-22 м/с, хуртовина, на дорогах ожеледиця.

7-9 лютого опади послабляться. Температура знизиться вночі до 7-13° морозу, вдень до 1-6° морозу. У східних областях та Карпатах вночі 11-16° морозу, вдень 5-10° морозу.

‼️ Глава Держслужби з Надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін закликав водіїв в період 5-7 лютого утримаються від виїзду за межі населених пунктів без гострої необхідності.

В Киеве прогнозируют до 10 см снега

У Києві прогнозують до 10 см снігу

У середу, 5 лютого, в Києві очікуються значні опади у вигляді снігу – до 10 сантиметрів, на дорогах ожеледиця, повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на дані Укргідрометцентру.

"Внаслідок впливу південного циклону в столиці очікується зміна погодних умов. Так, протягом доби 5 лютого – значні опади переважно у вигляді мокрого снігу та снігу, налипання мокрого снігу, вранці та вдень пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця, утворення снігового покриву висотою 5-10 см (1 рівень небезпеки, жовтий). Про це попередили в Українському гідрометцентрі", – йдеться в повідомленні КМДА у вівторок.

У зв'язку з цим Управління з питань цивільного захисту КМДА закликає:

  • водіїв бути уважними та обережними на автошляхах столиці
  • не паркувати авто обабіч вулиць та доріг, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки
  • утриматися від поїздок на власному транспорті та скористатися громадським
  • пішоходам радять рухатись тротуарами з обережністю, переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях, бути обережними та обачливими

В Києві планують обмежувати в'їзд в місто великовагового транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: