fbpx
Сьогодні
16:28 31 Січ 2020

Схеми: Колишні колеги Зеленського та родичі його помічників регулярно ходять до Офісу президента

Колишні колеги та друзі президента Володимира Зеленського зі «Студії «Квартал 95», родичі його помічників та радників регулярно відвідують Офіс президента в робочий час.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

У жовтні 2019 року журналісти помітили, як у робочий час концертний директор та актор "95 кварталу" Міка Фаталов прямує до Офісу президента. Свій візит він пояснив пошуками "гравців для спортивної гри".

"Я взагалі йду за футбол домовлятися. У нас товариський матч", — сказав Фаталов, не уточнивши, з ким буде гра.

Восени 2019 року "Схеми" також розповіли, як цей актор, непублічно відвідував прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Тоді він був разом зі столичним забудовником Артуром Мхітаряном.

Міка Фаталов

Також у жовтні журналісти помітили, як з бокових воріт Офісу президента вийшов креативний продюсер "Кварталу" та тренер телепроєкту "Ліга сміху" Сергій Сівохо.  Він зазначив, що мав приватну зустріч із товаришем, не з президентом. Як передають "Схеми", за три дні після зустрічі Сівоху призначили радником секретаря РНБО.

Сергій Сивохо

У грудні 2019 року на Банковій побачили режисера серіалу "Слуга Народу" Олексія Кірющенка, який у минулому році подавав кандидатуру на посаду голови Держкіно, але не пройшов далі першого етапу. Журналістам він пояснив, що в Офіс президента його запросили як консультанта.

"Ми ж — про творчість, про кіно, про серіали…Тут був міністр культури, тут була людина з гуманітарних питань від Офісу. Ось з ними й обговорили деякі теми. Я приходив порадитися. В якості консультанта", — сказав Кірющенко.

Олексій Кірющенко

Двічі "Схеми" фіксували на Банковій юриста, консультанта команди Зеленського на виборах президента Сергія Нижнього.

Одного разу — у компанії депутата від "Слуги Народу", керівника парламентського комітету з правоохоронної діяльності Дениса Монастирського, іншого разу — був сам. На запитання журналіста, що він робить в Офісі президента, Нижний сказав, що не спілкується з пресою, а його візит — "це приватна справа".

Сергій Нижній

Його брат, суддя Ленінського районного суду Дніпра Андрій Нижний, став членом комісії з правових питань після того, як Володимир Зеленський прийшов до влади. Районний суддя підтвердив "Схемам", що теж відвідував Банкову.

Знімальна група також зустріла біля Офісу брата помічника Зеленського Андрія Єрмака — Дениса Єрмака. За його словами, він займається дослідницькою роботою і хоче розповісти брату про ініціативу, але не уточнив, про яку.

Денис Єрмак

На Банковій "Схеми" зустріли депутата від "Слуги Народу" Олексія Устенка, який прийшов до батька. Виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко також є позаштатним радником Зеленського.

Водночас в Офісі президента відмовили надавати інформацію про відвідувачів та мету їхніх зустрічей, пояснивши, що це "конфіденційна інформація".

Журналісти нагадали, що під час президентської кампанії команда тоді кандидата Володимира Зеленського оприлюднила відео з назвою "Камери в кабінеті президента..". Ігор Новіков, який пізніше став радником президента, запропонував публікувати списки відвідувачів Банкової. У передвиборчому ролику Володимир Зеленський відповів, що готовий до такої відкритості — єдине, "зважаючи на питання державної безпеки".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: