fbpx
Сьогодні
15:28 22 Січ 2020

У центрі Києва відбулася хода у пам'ять про перших загиблих на Майдані

Фото: Hromadske

Майже сотня громадян пройшлися в середу центральними вулицями Києва у пам'ять про перших загиблих під час Революції гідності протестувальників.

Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, Юрій Вербицький першими загинули серед воїнів Небесної Сотні.

Як передає "Інтерфакс-Україна", майже сто людей пройшли колоною від майдану Незалежності до стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського, щоб вшанувати пам'ять Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Юрія Вербицького та інших учасників Революції гідності, які загинули під час протестів у центрі Києва в січні 2014 року.

Ходу вже протягом чотирьох років організовує третя сотня Самооборони Майдану. Колона учасників акції зібралася біля Лядських воріт на майдані Незалежності, пройшла Хрещатиком до Європейської площі, після чого попрямувала вгору вулицею Грушевського.

Далі відбулося покладання квітів та панахида біля місця загибелі Сергія Нігояна та Михайла Жизневського на вул. Грушевського.

Учасники ходи принесли з собою портрети загиблих протестувальників, національні прапори України та біло-червоно-білий прапор Білорусі (у 1918-1919 і у 1991-1995 роках) з гербом Погоня.

Люди розгорнули банер із написом "Небесна сотня – герої не вмирають".

Правопорядок, супровід і перекриття доріг організовували майже десяток поліцейських. Акція відбулася мирно, конфліктів і протистоянь не було.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: