fbpx
Сьогодні
15:34 21 Січ 2020

Суд стягнув з компанії Коломойського нерухомості на понад 100 мільйонів грн

Госпсуд Львівської області у повному обсязі задовольнив позов Нацбанку про стягнення з ПАТ "Дніпрометалсервіс", пов'язаного з ексвласником Приватбанку Ігорем Коломойським нерухомості, вартість якої перевищує 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ з посиланням на рішення суду від 16 січня.

"Зазначена компанія у вересні 2014 року надала Національному банку в заставу нежитлове приміщення площею майже 20 тис кв. м і вартістю більше 100 млн грн в якості забезпечення кредиту рефінансування, що надавався Приватбанку до націоналізації.
Оскільки ПАТ "Дніпрометалсервіс" не виконало взятих на себе зобов'язань майнового поручителя Приватбанку, Національний банк у травні 2018 року подав до суду з метою стягнення заставного майна", – йдеться у повідомленні.

У Нацбанку додають, що суди уже ухвалили 24 рішення на користь НБУ про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов'язаннями Приватбанку на загальну суму 1,36 млрд грн.

У 2018 році Національний банк подав 148 позовів проти колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов'язаних із ним 32 компаній – майнових поручителів.

Мета позовів – забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Національний банк надав Приватбанку упродовж 2008–2015 років. Загалом позови спрямовані на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними угодами.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: