fbpx
Сьогодні
10:03 20 Січ 2020

Форум в Давосі 2020: хто поїде і що обговорять

Фото Reuters

Всесвітній економічний форум, якій відбудеться у швейцарському Давосі наприкінці січня, стане ювілейним – 50-тим.

Форум відбудеться на 21-24 січня.  Основна тема: "Зацікавлені сторони за згуртований та стійкий світ", тобто головними питаннями будуть проблеми виконання Паризьких домовленостей з клімату та досягнення цілей сталого розвитку, передає УНН.

"Люди повстають проти економічних еліт, які, на їхню думку, зрадили їх. Наші зусилля з обмеження глобального потепління до 1,5 °C небезпечно провалюються. Зважаючи на те, що світ перебуває у переламному моменті, цього року ми маємо розробити "Маніфест Давоса — 2020", для того аби переосмислити цілі та системи показників для компаній та урядів. Це те, для чого Всесвітній економічний форум був створений 50 років тому. Це те, що ми хочемо реалізовувати наступні 50 років", — заявив професор Клаус Шваб, який є засновником та виконавчим директором ВЕФ.

Ключові питання, що підніматимуться під час цьогорічного форуму, можна розділити на шість груп:

  • Екологія — мобілізація бізнеса для реагування на ризики зміни клімату та забезпечення максимального розповсюдження заходів із збереження біорізноманіття;
  • Економіка — проблема боргового ярма, яке не дає підтримувати розвиток економіки в потрібному темпі;
  • Технології — уникнення "технологічних війн" та пошук консенсусу в рамках Четвертої промислової революції;
  • Суспільство — як адаптуватися до нових демографічних тенденцій;
  • Геополітика — як налагоджувати спілкування для наведення мостів в рамках подолання конфліктів. Очікується, що в рамках цього кейсу відбудеться ряд неформальних зустрічей для обговорення конфліктів, що розгорілися в світі;
  • Промисловість — пошук ефективних моделей для бізнесу в рамках Четвертої промислової революції.

До речі, свою участь вже підтвердив президент США Дональд Трамп. Серед інших учасників форуму: керівники і власники понад тисячі компаній, політичні лідери з країн G20, представники міжнародних рад та громадських організацій.

Україну, як очікується, будуть представляти президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, голова фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія, а також великі бізнесмени, зокрема Юрій Косюк, Рінат Ахметов, Вадим Новінський, Василь Хмельницький.

За день до початку форруму, 20 січня, в Давосі розпочне функціонувати Український дім. Він відкриває свої двері третій рік поспіль, представляючи світу кращі досягнення України, акцентуючи увагу на інвестиційних, технологічних та творчих можливостей країни.

Тематика роботи Дому в 2020 році: "Україна: креативність, інновації, можливості".

Подіумні дискусії в Українському Домі будуть присвячені таким темам, як: стратегічні економічні союзники країни; прогресивне громадянське суспільство; характер і лідерство; жінки-лідери зі світовим впливом; технології, що стрімко розвиваються, і провідні IT-підприємці; інвестиційні можливості та ін.

Зокрема, спікери форуму поговорять на тему використання відомої Гарвардської моделі переговорів, відомої як стратегія "Win Win" (виграв-виграв). Панель називається: "Завдання на 50 мільярдів доларів: як бізнес і уряд можуть створити безпрограшний інвестиційний клімат в новій Україні".

Український Дім в центрі Давосу чекатиме відвідувачів з 18:00 понеділка, 20 січня до 14:00 п'ятниці, 24 січня 2020 року, за адресою: Швейцарія, Давос, вул. Променад, 57.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: