fbpx
Сьогодні
14:33 17 Січ 2020

Суд арештував 247 млн грн Януковича: деталі

Слідчий суддя наклав арешт на 247 мільйонів гривень, які пов'язують з відмиванням коштів колишнім президентом України Віктором Януковичем та його оточенням. Кошти передали в управління Агентству з управління та розшуку активів, здобутих корупційним шляхом (АРМА).

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Там зазначають, що кошти на рахунках у «Міжнародному інвестиційному банку» належали «Всеукраїнському банку розвитку». 16 січня їх перерахували на рахунки АРМА.

«Вказані кошти були заарештовані в кримінальному провадженні щодо легалізації незаконних доходів по фінансових операціях оточенням колишнього Президента України Віктора Януковича. Також вивчається питання законності знаходження коштів ПАТ «Всеукраїнський Банк Розвитку» на рахунках ПАТ «Міжнародний Інвестиційний Банк» та встановлюються причетні до цього рішення», — повідомляють в Офісі генпрокурора.

У прокуратурі зазначають, що арешт коштів відбувся в межах розслідування за статтями щодо підроблення документів та відмивання коштів.

«Наразі проводяться процесуальні та слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб причетних до легалізації незаконних доходів по фінансових операціях на суму майже 84 млн доларів США», — додають в Офісі генпрокурора.

Провадження розслідує прокуратура спільно з Державною фіскальною службою.

Зазначимо, що Всеукраїнський банк розвитку належав сину колишнього президента України Віктора Януковича та матері колишнього очільника Національного банку Сергія Арбузова. «Всеукраїнський банк розвитку» був визнаний неплатоспроможним у зв'язку із санкціями проти його власника Олександра Януковича. У листопаді 2014 року Нацбанк ввів у банк тимчасову адміністрацію.

Зазначимо, що «Міжнародний інвестиційний банк» належить 5-ому президенту України Петру Порошенку.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: