fbpx
Сьогодні
20:00 09 Січ 2020

Баканова звинувачують у держзраді, НАБУ відкрило провадження

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження про можливе зловживання владою головою Служби безпеки України Іваном Бакановим.

Про це йдеться у відповіді Бюро на запит агентства "Українські новини".

Уточнюється, що журналісти запитували інформацію про те, чи було відкрито відповідну справу і чи були внесені відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Матеріали зазначеного кримінального провадження направлені процесуальному керівнику – прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вивчення, визначення підслідності та визначення органу досудового розслідування, який буде проводити досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні", – йдеться у відповіді на запит.

Відзначається, що раніше до суду надійшла скарга про те, що голова СБУ Іван Баканов вчинив дії, передбачені такими статтями Кримінального кодексу як "зловживання владою і службовим становищем", "одержання неправомірної вигоди", "перевищення службових повноважень", "сприяння ОПГ", "приховування злочину", "невиконання рішення суду" і "державна зрада".

Баканов НАБУ держзрада

Баканов НАБУ держзрада

==

А ви вже підписалися на нашу ЕкоРубрику у Facebook?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: