fbpx
Сьогодні
22:28 21 Гру 2019

Канадські вчені з'ясували, чому перед сном хочеться пити

Дослідники сну з Канади відкрили причину, по якій перед сном зазвичай хочеться пити.

За словами вчених з Університету Макгілла, спрага після заходу сонця пояснюється тим, що організм починає накопичувати ресурси перед сном, передає zdorovje.postimees.ee.

Під час дослідів на гризунах дослідники виявили, що тварини перед сном п'ють багато води, не дивлячись на те, що нестачі у рідині в цей час їх організм не відчуває. В процесі експериментів з'ясувалося, що мозок навмисно провокує відчуття спраги протягом двох годин до відходу до сну.

Відповідають за почуття спраги спеціальні нейрони. Як припускають дослідники, ці нейрони з'єднуються один з одним за допомогою гормону вазопресину, який знаходиться в одному з ядер мозку.

Як виявилося, основною першопричиною того, що у людей перед нічним сном з'являється почуття спраги, стали їх так звані біологічні годинники. Вчені виявили, що внутрішній біологічний годинник мозку фактично стимулюють спрагу протягом декількох годин перед сном.

Вся справа в тому, що організм вимагає перед сном велику кількість рідини, щоб спати спокійно і не прокидатися через жагу. Вазопресин здатний регулювати роботу внутрішнього годинника, і активізувати нейрону спрагу ввечері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: