fbpx
Сьогодні
16:05 28 Лис 2019

"Кліматичні амбіції міст": у Львові стартував національний форум

Фото: 350ukraine

28-29 листопада мери українських міст, члени уряду, науковці, громадські діячі та кращі практики Європи зібралися на форумі стосовно популяризації нагальних кліматичних питань та викликів.

Про це повідомляє кореспондент "Рубрики" з місця подій.

Вважається, що Україна не належить до тих країн, які стикаються з найбільшими екологічними загрозами. Але за прогнозами кліматологів, на території України зміни в кліматі будуть відбуватись нерівномірно: якщо північно-західний регіон більше страждатиме від перезволоження, то східні та південні матимуть протилежну проблему – опустелювання.

Кліматичний форум Львів

Фото: 350ukraine

Програмою передбачені панельні дискусії, обговорення наслідків енергетичного переходу, децентралізації управління і енергетики, адаптації інфраструктури регіонів, презентації сценарію переходу, обмін практичним досвідом від європейських колег.

За підсумками першого блоку форуму, спікери відзначають, що "проблема клімату нагадує озвучення діагнозу людині".

"Українці мають усвідомлювати наслідки, бути готовими до дій", – зазначила заступниця міненергетики і охорони здоров'я і підкреслила, що пріоритетними питаннями програми дій уряду є енергоефективність, ВДЕ, транспорт.

За словами Івана Векірчика, співзасновника KNESS group, Україна має усі шанси та можливості "стати лідером енергоефективного переходу".

Ідейними організаторами Форуму є Українська Кліматична Мережа та міжнародна організація 350.org (за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні).

"Рубрика" є інформаційним партнером Національного форуму "Кліматичні амбіції міст 2019".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: