fbpx
Сьогодні
10:06 27 Лис 2019

Сьогодні відбудеться останнє засідання ТГК в Мінську перед "нормандським самітом"

27 листопада в Мінську відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Це засідання стане останнім перед зустріччю лідерів "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Україна, Росія) в Парижі 9 грудня.

Головною темою сьогоднішнього засідання стане реалізація "формули Штайнмайера", передає мінський кореспондент телеканалу "112 Україна".

Очікується, що "нормандський" саміт в Парижі задастьть імпульс роботі ТКГ в частині «особливого статусу», а також обміну утримуваними особами.

Депутат Верховної Ради від провладної фракції "Слуга народу" Ірина Верещук підтвердила, що засідання ТКГ розглядаються, як можливість для узгодження нового закону про "особливий статус" Донбасу з представниками угруповань "ДНР" і "ЛНР".

"У нас є ТКГ в Мінську, там є представники самопроголошених "Л-ДНР ". І в такий спосіб ми зможемо про це говорити [про узгодження нового законопроекту]", – сказала Верещук.

Дія закону закінчується 31 грудня 2019 року. Після саміту в "нормандському форматі" у Верховної Ради залишиться 11 днів для розробки законопроекту, чотири з яких передбачають режим пленарних засідань, коли його можна прийняти. У Раді обіцяють прийняти закон в стислі терміни.

Президент Володимир Зеленський обіцяв, що буде написано новий закон, а не продовжено старий варіант.

Президент РФ Володимир Путін підкреслює, що, в разі написання нового закону, його треба узгодити з угрупуваннями "ДНР" і "ЛНР", інакше це заведе переговорний процес у глухий кут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: