fbpx
Сьогодні
12:02 20 Лис 2019

Рахункова палата: Без законів про казино і бурштин бюджет недоотримає 4,5 мільярда грн

Надходження до державного бюджету на 2020 рік від грального бізнесу і видобутку бурштину на загальну суму 4,5 мільярда гривень поки не підкріплені відповідними законами.

Про це повідомляє пресслужба Рахункової палати з посиланням на голову відомства Валерія Пацкана.

"Включення до державного бюджету на 2020 рік надходжень на основі ще не прийнятих законів про легалізацію грального бізнесу та регулювання видобутку бурштину створює ризики ненадходження відповідних доходів", – сказав Пацкан.

За його словами, згідно з держбюджетом-2020, уряд розраховує отримати до бюджету понад 4 млрд грн від грального бізнесу та 0,5 млрд грн від діяльності з видобутку бурштину.

"Ці надходження до бюджету поки що не підкріплені законодавчими актами. Сподіваюсь, що закони по гральному бізнесу і по бурштину будуть проголосовані, і ми будемо отримувати реальні надходження до бюджету".

Пацкан наголосив на неприпустимості включати до держбюджету надходження на основі ще не ухваленого законодавства.

"Неприйняття цих законів або прийняття в іншій редакції посилює ризик ненадходження до державного бюджету відповідних доходів", – зауважив голова Рахункової палати.

Крім того, додав Пацкан, 12 млрд грн мають надійти до державного бюджету від приватизації. Він висловив сподівання, що наступного року, на відміну від попередніх, надходження за цією статтею будуть реальними, а не лише запланованими.

Верховна Рада 12 листопада підтримала в першому читанні законопроєкт №2240, який передбачає легалізацію видобутку бурштину та забороняє до початку 2021 року експортувати необроблений бурштин-сирець.

Нагадаємо, що Рада зареєструвала законопроєкт про легалізацію грального бізнесу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: