fbpx
Сьогодні
11:15 10 Лис 2019

Німеччина підтримує створення Радбезу ЄС за участю Великобританії

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Мас виступив за створення Ради безпеки Євросоюзу із залученням Великобританії.

Глава німецької дипломатії назвав цей орган "місцем, в якому європейці зможуть спільно проводити роботу у сферах міжнародної політики і безпеки в рамках інститутів ЄС і за їх межами", передає  DW.

Мас також закликав не відмовлятися від партнерства з США в НАТО і підключити Великобританію до роботи майбутнього Радбезу ЄС.

При цьому, за словами Маса, Великобританія повинна брати участь у роботі Ради безпеки ЄС, навіть після того як вона покине Євросоюз, а США – стати важливим партнером цього органу.

Говорячи про роль НАТО в цьому питанні, Мас підкреслив, що, з точки зору Берліна, було б помилкою підривати Північноатлантичний альянс.

"Без Америки Європа не в змозі ефективно захищати себе. Навіть якщо Європа в один прекрасний день зможе самостійно відстоювати свою безпеку, ми і надалі повинні прагнути зберегти прихильність НАТО", – заявив він.

Нагадаємо, раніше президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Євросоюзу необхідно вивчити "мову сили" для затвердження європейців у світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: