fbpx
Сьогодні
13:41 18 Жов 2019

На Сумщині прикордонники брали хабарі за підроблені штампи про перетин кордону України

Прикордонники в Сумській області отримували неправомірну вигоду від іноземців, яким вносили в паспорти фальсифіковані дата-штампи про перетин державного кордону України.

Механізм викрили слідчі Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що за схемою прикордонники вносили недостовірні відомості до інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи «ГАРТ» про нібито виїзд іноземних громадян за межі держави без фактичного перетину ними кордону.

Посередником у цій схемі був громадянин Російської Федерації. Його затримали 17 жовтня після отримання 600 доларів США хабаря та іноземних паспортів.

Наразі триває досудове розслідування. Проводяться обшуки за місцем проживання прикордонників, посередника, а також на пункті контролю для залізничного сполучення «Хутір-Михайлівський» Державної прикордонної служби України.

Дії прикордонників кваліфікували за трьома статтями:

  • порушення правил несення прикордонної служби, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 419 Кримінального кодексу України);
  • одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України);
  • несанкціоноване втручання в роботу систем, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації (ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України).
Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: