fbpx
Сьогодні
17:07 07 Жов 2019

Врожай зернових збільшив валютні надходження в Україні

У вересні 2019 року у Національному банку України повідомили про зростання валютних надходжень, зокрема через рекордні врожаї зернових.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Сприятлива ситуація на валютному ринку, зумовлена насамперед двома новими фундаментальними факторами — стійким припливом коштів нерезидентів у гривневий державний борг та рекордним зростанням врожайності зернових в Україні», — зазначають в НБУ.

Через високу пропозицію валюти на ринку Нацбанку вдалося викупити з ринку 930,3 мільйона доларів, які спрямували на поповнення міжнародних золотовалютних резервів. Зокрема, через це падіння резервів у вересні було незначним та склало лише 2,6%.

Нагадаємо, що на початку жовтня Нацбанк витратив 157,5 мільйона доларів з резервів на підтримку курсу гривні через несподівану девальвацію. Курс впав на понад 3% за 2 дні, через що НБУ вперше з липня довелося продавати валюту з резервів.

Нагадаємо:Міжнародні резерви (або золотовалютні резерви) — це грошові та фінансові накопичення держави у світових валютах (доларах, євро) та дорогоцінних металах. Вони необхідні для того, аби коригувати курс національної валюти (продажем валюти за встановленим курсом Нацбанк може регулювати курс валют) та розраховуватись за валютними зобов'язаннями держави.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: