fbpx
Сьогодні
08:55 02 Жов 2019

"Україну не здамо": що відомо про протести проти "формули Штайнмаєра" в інших регіонах країни

Протест у Львові. Джерело: ІП "Діло"

До акцій протесту, окрім киян, також приєдналися жителі Львова, Харкова та Маріуполя.

Так, у Львові близько півсотні активістів зібралися під стінами будівлі СБУ. Вони обклеїли будівлю вимогами скасувати підписання "формули". Як передає ІП "Діло", серед протестувальників були активісти "Національного корпусу" та ветерани російсько-української війни на Донбасі.

Протест у Львові. ІП

Протест у Львові. Джерело: ІП "Діло"

Акція пройшла також у Харкові, де також під стінами СБУ зібралися десятки активістів. Про це інформує Громадське Харків у Facebook.

У результаті протесту до СБУ міста було передано лист з вимогами притягнути до відповідальності Леоніда Кучму та інших учасників Тристоронньої контактної групи. Після цього активісти почали мирно розходитися.

Протест у Харкові. Громадське Харків

Протест у Харкові. Джерело: Громадське Харків

За свідченнями 0629, о 22.00 протестувальники зібралися також на Театральній площі у Маріуполі. Вони тримали прапори України та плакати з написами "Ні капітуляції", "Україну не здамо!".

Протест у Маріуполі. 0629

Протест у Маріуполі. Джерело: 0629

Нагадаємо, 1 жовтня  члени тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання на Донбасі погодили так звану "формулу Штайнмаєра". Ввечері того ж дня ця подія викликала невдоволення та акції протесту по України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: