fbpx
Сьогодні
Влада 16:16 29 Сер 2019

Першим заступником Голови ВРУ обрано Стефанчука

Представника Президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді, народного депутата від "Слуги Народу" Руслана Стефанчука офіційно обрано віце-спікером Ради.

За це рішення проголосували 330 народних депутатів.

Інші партії не висували своїх кандидатур на цю посаду.

Хто такий Руслан Стефанчук?

Руслан Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі у сім'ї студентів-медиків. Має дві вищі освіти: за спеціальністю "правознавство" та "менеджмент виробничої сфери".

Стефанчук – доктор юридичних наук, адвокат, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України, екс-заступник головного редактора юридичного журналу "Право України".

Має досвід у політичному житті країни. Він працював помічником народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Анатолія Матвієнка, а також віце-прем'єра Степана Кубіва.

У 2011-2013 завідував відділом проблем розвитку національного законодавства в Інституті законодавства Верховної Ради України.

Як Стефанчук потрапив у команду Зеленського?

За словами юриста, він познайомився з екс-лідером "95 Кварталу" Володимиром Зеленським ще в студентські роки, коли обоє грали в КВН.

18 квітня 2019 тоді ще кандидат у президенти Зеленський назвав Руслана Стефанчука однією з ключових фігур своєї команди, експертом з реформування державних правових інститутів та законопроектної роботи. Він також був ідеологом програми політика під час президентських перегонів.

До приходу у команду Зеленського, Стефанчук займався виключно науковою діяльністю, працював у Хмельницькому університеті управління та в Національній академії прокуратури України.

Нагадаємо, Головою Верховної Ради офіційно обрано Дмитра Разумкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: