fbpx
Сьогодні
20:11 19 Сер 2019

Безсмертний заявив, що Макрон пропонував Зеленському зустріч, але той відмовив з невідомих причин

Роман Безсмертний / Фото: Олександр Ярощук, «Рубрика»

Колишній представник України у тристоронній контактній групі Роман Безсмертний заявив, що президент України Володимир Зеленський не має наміру проводити зустріч зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном найближчими днями, попри запрошення французької сторони.

Про це повідомив колишній представник у тристоронній контактній групі Роман Безсмертний в ефірі Еспресо.TV.

"Така зустріч французькою стороною пропонувалась. Чому українська сторона взяла паузу, для мене це дивно. Більше того, ця зустріч ініціювалася після зустрічі з президентом Путіним. Це дуже важливо. Чому? Бо важливо було, я так розумію, для Макрона, для сімки (для "Великої сімки", – ред.,), запропонувати певне розуміння ситуації", – сказав він.

Крім того, за словами Безсмертного, для президента Франції важливо з'ясувати "на яку відстань пускати Путіна".

"І відповіді на питання: "На яку відстань (відстань до "Великої сімки"- ред.,) пускати Путіна? В сінях, у коридорі чи на вулиці залишить його", – зауважив він.

Безсмертний наголосив, що цими питаннями займається кандидат на посаду міністра Вадим Пристайко.

"Цей напрямок знаходиться у руках кандидата на посаду міністра Вадима Пристайка. Чи з ним обговорювалося це питання? Напевно, обговорювалося. Чи є тут фахова оцінка і фахова відповідь? Думаю, немає. Бо приймається рішення не машиною, не системою, не фахівцями, а воно носить виключно креативний характер. Умовно кажучи так: "Отут ми провалилися. Чим ми це компенсуємо? Яким кроком ми компенсуємо?", – резюмував він.

Раніше Роман Безсмертний засудив відкриття державного російськомовного каналу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: