fbpx
Сьогодні
16:25 10 Сер 2019

Депутат від "Слуги народу": Ми не хочемо узурпації влади, але вона можлива

Обраний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко заявив, що в партії не хочуть узурпації влади, "але розуміють, що це може статися".

Про це Яременко сказав в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Нам належить практично вся влада в країні. Це загроза. Тут люди абсолютно точно відчувають можливість узурпації. І ми це відчуваємо. Тому Зеленський говорить про закон про імпічмент, тому ми говоримо про зняття імунітету – і т.д. Ми не хочемо узурпації, але розуміємо, що це може статися. Причому колективна узурпація, узурпація партією, – нічим не краще індивідуальної. Абсолютна влада, вона ж абсолютно корумпує і абсолютно розбещує. Тобто така загроза є – і з цим теж треба боротися. Тому ми розуміємо і ті надії, які на нас покладають, і те, що їм може завадити втілитися. На цей рахунок у партії йдуть постійні дискусії; приймаються якісь рішення. Ми не боїмося говорити про свої слабкості, вони у нас є", – зазначив він.

При цьому, за словами Яременка, президент Володимир Зеленський найбільше боїться, що депутати від "Слуги народу" почнуть красти.

"Він постійно закликає цього не робити. І каже про відповідальність за це. Президент просить – іноді дуже емоційно, а іноді дуже раціонально – утриматися від цього і попереджає, який у нього пряник і який батіг", – пояснив Яременко.

"Пряником" він назвав збільшення зарплати депутата, але конкретні цифри назвати відмовився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: