fbpx
Сьогодні
14:56 05 Сер 2019

В Індії планують "озеленити" залізницю

Індійська залізниця – найбільший споживач електроенергії в країні (2,4% від загального споживання), і третій за величиною споживач дизельного палива (2,6 млрд літрів щорічно). За 10 років вона планує стати першою в світі на 100% "зеленою" залізницею.

Про це пише EcoTown із посиланням на іноземні джерела.

План, оголошений в парламенті Індії, є продовженням заявки національного залізничного оператора на установку сонячних панелей. Йдеться про встановлення 1 ГВт сонячних потужностей до кінця поточного фінансового року та досягнення 5 ГВт – до 2025 року. Крім того, вже до кінця цього року планують забезпечувати до 10% потреб залізниці завдяки енергії з відновлюваних джерел.

Акцент буде зроблений на шляхові та статичні установки на дахах станцій, а не на сонячні панелі дахах потягів. Амбітний план розрахований на 10 років. Залізничний оператор вже встановив 88 МВт сонячних потужностей та 103 МВт вітрових установок. Зараз сонячними панелями на даху обладнані 19 вагонів вузької колії та 40 вагонів широкої колії.

Проте цей проект є експериментальним, адже сонячні панелі на даху збільшують навантаження на потяги. Тому індійська залізниця планує встановити 30 ГВт сонячних потужностей на 51000 га вільних земель. У свою чергу, повний перехід на ВДЕ забезпечить скорочення шкідливих викидів у промислових масштабах.

Нагадуємо, Зеленський планує відвідати Індію.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: