fbpx
Сьогодні
14:12 23 Лип 2019

Новим прем'єром Британії обрали Бориса Джонсона

Новим прем'єр-міністром Великої Британії став колишній мер Лондона і ексміністр закордонних справ Борис Джонсон. На посаду також претендував чинний глава МЗС Джеремі Хант. Досі посаду обіймала Тереза Мей.

Раніше Борис Джонсон заявив, що в разі обрання на пост глави уряду, він не має наміру платити Євросоюзу відступні за вихід Британії з ЄС (Brexit), поки не доб'ється прийнятних умов.

За кандидатуру Джонсона проголосували більше 92 тисяч зі 160 тисяч членів Консервативної партії. Голосування, яке тривало протягом місяця, завершилося в понеділок увечері, передає ЄП.

Переможець офіційно вступить на посаду прем'єр-міністра в середу вдень, замінивши Терезу Мей, яка пішла у відставку через те, що не змогла змусити парламент ратифікувати угоду щодо Brexit.

Джонсон пішов у відставку з поста міністра закордонних справ рік тому через незгоду зі стратегією Мей щодо Brexit. Він неодноразово обіцяв вивести Британію з ЄС 31 жовтня з угодою або без неї.

Підтримку Джонсону в боротьбі за крісло прем'єр-міністра висловлював президента США Дональд Трамп. Саме Трамп порекомендував не виплачувати відступні Брюсселю за невиконання зобов'язань перед ЄС в зв'язку з Brexit.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: