fbpx
Сьогодні
18:48 13 Лип 2019

Бекешкіна розповіла, у кого партія Вакарчука відбере голоси

Фото Reuters

Директор фонду Демократичні ініціативи, соціолог Ірина Бекешкіна заявила, що найбільше партія "Голос" відбере відсотки на виборах у "Європейської солідарності".

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню Український тиждень.

"Голос" отримав відсотки (за опитуваннями, – ред.), по-перше, від тих, хто не брав участі в першому турі (президентських виборів, – ред.). По-друге, частково до нього перейшли виборці Зеленського і переважно від Порошенка. Тому у "Слуги народу" з появою нових партій вже кілька менша підтримка, ніж відразу після виборів президента", – зазначила Бекешкіна.

За її словами, "для них 2-3% втрати – це не критично". "А ось для "Європейської солідарності" вже можуть виявитися критичними. І я думаю, що саме у неї найбільше голосів відбере партія Святослава Вакарчука, адже у них дуже схожий електорат і сконцентрований переважно в західному регіоні. Можна було припустити, що "Голос" підтримає переважно молодь, але ми бачимо, що це не так", – вважає Бекешкіна.

Вона уточнила, що в партії приблизно однакова пропорція майже у всіх вікових категоріях, за винятком літніх, серед яких має явну перевагу "Європейська солідарність".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: