fbpx
Сьогодні
15:39 03 Лип 2019

Активісти помітили в "Слузі народу" особу, що пов'язана з київським забудовником

Андрій Вавриш

Серед списку партії "Слуги народу" активісти помітили Вадима Струневича, якого називають "людиною Вавриша" – київським забудовником, чиє ім'я фігурує у проектах, що викликали протести киян.

Про це у Фейсбуці повідомляють "Схеми".

Зокрема, вони помітили Андрія Струневича разом із Андрієм Вавришем на стадіоні під час дебатів напередодні другого туру.

"Вавриш відомий тим, що за часів Януковича та до 2015-го року був заступником головного архітектора Києва. Цей столичний департамент тоді погодив низку найбільш скандальних забудов, що згодом викликало масові протести киян: наприклад, Сонячна Рів'єра на березі Дніпра, забудова Сінного ринку, будинки афериста Войцеховського. Після звільнення з КМДА Вавриш і сам став забудовником", – таке досьє на Вавриша дають "Схеми".

Також йому закидають те, що всупереч Геплану перед звільненням із КМДА Вавриш на Рибальському острові замість промислових земель ділянку вирішено було перетворити на житлову забудову. Наразі, там успішно йде побудова ЖК "Рибальського", що належить тому ж Вавришу.

Як підкреслили, Струневич не єдиний, хто є людиною Вавриша.

"Раніше вже було відомо, що "люди Вавриша" йдуть по столичних округах від "Слуги народу" – це Ганна Бондар (округ № 220), яка працювала у департаменті Вавриша в часи його роботи в КМДА, та Дмитро Гурін (округ № 218), з яким Вавриш розробляв концепцію ЖК "Рибальський", – йдеться у розслідуванні.

Щодо самого Струневича, то за "Схемами" вони з Вавришем співпрацюють ще з КМДА.

"Тепер Струневич з-поміж іншого веде будівельний проект Вавриша – 10-поверховий комплекс Einstein Concept House в центрі Києва. Струневич також є директором у фірмі ТОВ «Укрінвестбуд Девелопмент», співвласником якої є компанія ще одного давнього знайомого Вавриша, Дмитра Овсія", – йдеться у повідомленні.

Раніше ЦВК знайшла подвійне громадянство у кандидата від партії "Слуга народу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: