fbpx
Сьогодні
10:54 27 Чер 2019

Політв'язня Панова тримають в інформаційній ізоляції та не надають медичної допомоги

Незаконного утримуваний Росією український політв'язень Євген Панов, засуджений до 8 років суворого режиму колонії за так званою "справою диверсантів", не отримує медичної допомоги, а також перебуває в інформаційній ізоляції — йому заборонено отримувати періодику.

Про це передає Громадське.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової "забезпечити дотримання прав українського громадянина Євгена Панова, а також сприяти в наданні йому належної медичної допомоги офтальмолога, окуліста, невролога та стоматолога".

Денісова, з посиланням на слова адвоката, який побував у колонії Омська №6, де утримують Панова, повідомила, що "Євген скаржиться на погіршення зору, постійний головний біль, проблеми із зубами. Медична допомога вчасно не надається. Харчується Євген з проміжками у 15 годин. Тривале перебування в стані голоду створює додаткові ризики для здоров'я. Євген, опинився ще й в інформаційній ізоляції — йому заборонено отримувати періодику".

Брат Євгена, Ігор Котелянець, розповів, що у колонії Панов дуже схуд. Також він повідомив, що нещодавно до Панова приходили представники ФСБ. "… навішали лапши, що всі в'язні зобов'язані проходити поліграф. Посадили, почали ставити питання про політику, після яких Женя відмовився від спілкування, встав і вийшов. Недоспецагенти не стали примушувати, убігли. Бо знають, що незаконно. Думали всі будуть тремтіти від одного їх погляду", — зазначив Котелянець.

Брат Євгена також розповів, що через скло будки, але він прочитав "всі 40 аркушів роздрукованих фб-привітань, які ви залишали під вітальним постом в Женін день народження. В листах раніше він часто вживав оце "якщо мене хтось ще пам'ятає".

Котелянець також опублікував відео, де Панов передає вітання українцям.

Лист Панову можна відправити за адресою:

Панову Е.А. 06.06.1977 г.р. 2 отряд, ФКУ ИК №6 УФСИН России по Омской области, г.Омск, ул.10 лет Октября, д.176, 644009, Российская Федерация.

Нагадаємо, учора Кремль назвав умову передачі захоплених моряків Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: