fbpx
Сьогодні
11:31 25 Чер 2019

Новий екотренд: вощені серветки заміть харчової плівки

Після хвилі переходу на багаторазові мішечки замість одноразових пакетів, на українському ринку з'явилася ще одна потрібна у господарстві екоальтернатива: вощені серветки на зміну харчовій плівці.

Вощені серветки виготовляються з бавовняного полотна, що просочується розчином бджолиного воску, соснової смоли та олії жожоба. У результаті маємо багаторазову серветку, що завдячує своїми клейкими властивостями воску та смолі, які під впливом тепла рук активізуються, відтак серветка набуває бажаної форми та тримає її довкола продукту чи посудини, яку нею накрили.

вощені серветки Uf.Bee

вощені серветки Uf.Bee

Окрім того, що такі серветки багаторазові і можуть прослужить близько 1 року, в них ще й їжа довше зберігається завдяки антибактеріальним властивостям компонентів, а у кінці свого циклу використання серветки компостуються та повністю розкладаються.

В Україні виготовленням таких серветок займається соціальне підприємство Uf.Bee, повідомляє Рубрика.

Поруч з очевидними перевагами для довкілля в Uf.Bee наголошують ще й на тому, що перехід від харчової плівки до вощених серветок — це вибір на користь власного здоров'я, адже міграцію шкідливих речовин з харчової плівки в продукти вже не одноразово доводили вчені, щораз збільшуючи число шкідливих речовин, яке вони нарахували.

вощені серветки Uf.Bee

Останнє з досліджень провели в Університеті Преторії, встановивши, що харчова плівка в 50 разів збільшує гранично допустимі показники ризику раку молочної залози.

Відтак, простою зміною звички використання харчової плівки на вжиток у побуті вощених серветок ми можемо ґарантувати собі та планеті довше здорове життя.

вощені серветки Uf.Bee

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: