fbpx
Сьогодні
13:25 25 Чер 2019

Ветерани АТО створили дитячий табір над Дністром

Олександр Чуб проводить із побратимами і волонтерами перший цьогорічний дитячій табір в Уніжі, у самісінькому центрі Дністровського каньйону.

Про це повідомляє iPress.ua.

"Ідея створення дитячого табору виникла коли повернувся зі США, де проходив реабілітацію після поранення. Я стільки добра отримав від людей, що мені дуже хотілося віддячити. Якось навесні я сплавлявся від Батурина до Києва і проходив місце, куди батько мене відправляв у дитячі табори. Мені захотілося зробити щось подібне", – каже Олександр.

Як розповідає ветеран та нині очільник дитячого табору "Строкаті єноти", перші прототипи таборів він і його побратими почали створювати ще на березі Канівського водосховища. Однак, війна все обірвала, друзі роз'їхалися на фронт. Зрештою, у 2018 році їм вдалося знову повернутися до своєї ідеї.

"Зараз ми запрошуємо в наш табір абсолютно всіх охочих дітей. Ми цілком відкриті, будь-хто може до нас приїхати й подивитися чим ми займаємося", – говорить Олександр і акцентує на тому, що особлива увага йде на виховання державництва і громадянської позиції у дітей.

"Нас підтримують Міністерство молоді та спорту і Міністерство ветеранів. З їх допомогою ми плануємо розвивати табори, щоб у майбутньому була можливість для дітей учасників бойових дій та загиблих у війні влаштовувати або безплатні табори, або на пільгових умовах", – такий підсумок робить організатор "Строкатих єнотів".

Нагадаємо, що в Україні планують створити єдину платформу е-ветеран.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: