fbpx
Сьогодні
16:45 25 Чер 2019

Глава МЗС ФРН переконує, що з Росією можна буде домовитися на користь Європі

Фото DW

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас пояснив, що рішення ПАРЄ уможливить роботу експертів Ради Європи на території РФ для перевірки дотримання нею зобов'язань.

Про це повідомляє німецьке видання DW.

"Росія належить до Ради Європи – з усіма правами і обов'язками. Я задоволений, що Парламентська асамблея Ради Європи виклала шлях для компромісу щодо членства Росії", – заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) у вівторок, 25 червня. Маас закликав Москву зробити конструктивний внесок до цього компромісу. "Ми нагадуватимемо Росії про її обов'язки, … до яких належить дотримання стандартів Європейської конвенції з захисту прав людини", – наголосив глава МЗС ФРН.

Маас також пояснив, що рішення ПАРЄ є гарною новиною для російського громадянського суспільства, оскільки громадяни та громадянки РФ і надалі матимуть змогу захищати свої права у Європейському суді з прав людини. Це рішення також уможливлює роботу експертів РЄ на місці для перевірки дотримання Росією її зобов'язань, наприклад в рамках Конвенції про заборону катувань.

Нагадаємо, ПАРЄ позбавила права голосу російську делегацію у квітні 2014 року через анексію Росією українського Криму. Санкції щодо РФ продовжували кілька разів, і на знак протесту російські депутати не брали участі в роботі ПАРЄ з 2016 року.

Сьогодні ПАРЄ прийняла резолюцію, яка забезпечує повернення Росії в організацію без виконання міжнародних зобов'язань.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: