fbpx
Сьогодні
22:42 24 Чер 2019

Аласанія звільнився з Суспільного

Голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія звільнився із займаної посади.

Про це Аласанія повідомив у Facebook.

"Рішення Наглядової Ради по достроковому припиненню контракту суд визнав незаконним і скасував. Але сьогодні я звільнився", – написав Аласанія.

Керівник Суспільного пояснив, що рішення суду про скасування його звільнення Наглядовою Радою набере чинності лише за місяць, тому наразі його контракт вважається розірваним.

"Рішення суду вступить в законну силу через 30 днів (з дня отримання всіма відповідачами цього рішення, або, якщо буде подано апеляцію – з дня рішення суду другої інстанції). До того часу скасоване судом рішення Наглядової Ради є формально чинним. А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним. Варіантів було два: Наглядова Рада могла би зробити крок назустріч і визнати свою помилку, скасувавши своє рішення до офіційного вступу в дію рішення суду. Я міг би приміряти на себе клітчасту ковдру. Перший варіант – це не про НР. Другий – це не про мене. Тому з позиції голови правління – йду", – написав Аласанія.

"Ми просто йшли; у нас нема зерна неправди за собою".Рішення Наглядової Ради по достроковому припиненню контракту суд…

Posted by Zurab Alasania on Monday, June 24, 2019

З 24 червня Суспільним керуватиме Микола Чернотицький, який до цього відповідав за філії Суспільного. Аласанія натомість працюватиме головним експертом при правлінні, поки рішення суду не вступить в законну силу.

"Звісно, є юридичні аспекти, які мають бути строго дотримані. Але є й важлива робота, яку не можна зупинити. Тож коли правління запропонувало мені на цей період очікування стати експертом при правлінні – я погодився", – пояснив Аласанія.

Раніше, 19 червня Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним та скасував рішення наглядової ради НСТУ про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанією, якого, таким чином, мають поновити на посаді голови правління UA: Суспільне мовлення після набрання рішенням суду законної сили. Дата поновлення на посаді залежить від терміну на апеляційне оскарження – 30 днів з моменту складення повного судового рішення.

Нагадаємо, що Шевченківський суд міста Києва визнав незаконним дострокове припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією.

Нагадаємо, що Аласанія подав до суду на НСТУ та членів наглядової ради у лютому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: