fbpx
Сьогодні
14:25 18 Чер 2019

Зеленський у Берліні зустрівся з Меркель

Фото Reuters

Сьогодні президент України Володимир Зеленський відвідав з офіційним візитом Німеччину. Володимир Зеленський зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як повідомляє "Європейська правда", прибуття президента України транслювалось у прямому ефірі українських телеканалів.

Президента України в Берліні зустріли з оркестром та військовими почестями. Меркель і Зеленський потисли руки, після чого привіталися з представниками обох національних делегацій.

Меркель і Зеленський зайшли до відомства німецької канцлерки, де вони проведуть робочий обід. За результатами переговорів передбачена спільна прес-конференція.

Відзначимо, що останній раз Зеленський і Меркель спілкувалися по телефону 24 травня. Тоді вони обговорили перші заходи в рамках підтримки активного політичного діалогу на високому рівні. Окрему увагу було приділено розвитку ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Президент і канцлер підтвердили обопільну зацікавленість в активізації зусиль з метою повернення миру на Донбас, у тому числі в рамках Нормандського формату.

Зеленський у Берліні вже зустрівся з главою німецького Бундестагу Вольфгангом Шойбле. Вони розглянули питання продовження санкцій проти РФ і відновлення інфраструктури постраждалого від війни сходу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: