fbpx
Сьогодні
10:22 14 Чер 2019

Кількість прихильників дострокових парламентських виборів в Україні зросла, - опитування

Верховна Рада / Фото Вадима Чуприни

Згідно результатів опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 8-12 червня 2019 року, кількість прихильників дострокових парламентських виборів протягом останнього місяця зросла з 72% до 88%. Сьогодні лише 8% мають протилежну думку (у травні – 18%).

Про це повідомляє соціологічна група "Рейтинг".

Так, із усієї кількості опитаних 67% вважають, що новобраний парламент буде більш ефективним аніж попередній.

82% опитаних вважають, що оскарження групою народних депутатів у Конституційному суді Указу Президента В.Зеленського про розпуск парламенту і призначення дочасних виборів є не стільки захистом законності, як намаганням народних обранців продовжити свої повноваження хоча б на декілька місяців. Іншої думки у цьому питанні лише 9% респондентів.

Щодо розпуску Верховної Ради, то тут 58% вважають, що Указ Глави держави про розпуск парламенту відповідає як Конституції, так і настроям громадян. 20% – вважають, що він не відповідає Основному Закону, але відповідає настроям громадськості, і лише 6% вважають його незаконним і таким, що не відповідає суспільним очікуванням.

Найбільше тих, хто вважає Указ про розпуск парламенту відповідним Конституції та настроям громадян – на Півдні (67%), відносно менше на Заході (50%). У електоральному розрізі найбільше у відповідності Закону та суспільним очікуванням переконані прихильники партії «Слуга народу» (72%), найменше – симпатики партії «Європейська солідарність» (7%). При цьому майже половина останніх вважають, що хоча й Указ про дострокові вибори і не відповідає законності, він відповідає очікуванням громадян.

Нагадаємо, що нещодавно було опубліковано рейтинг які партії проходять до Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: