fbpx
Сьогодні
19:33 13 Чер 2019

Джонсон виграв перший тур виборів лідера Консервативної партії

Колишній глава Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон набрав найбільше голосів у першому турі виборів лідера Консервативної партії Сполученого Королівства.

Остаточний переможець, який замінить Терезу Мей на посаді прем'єра, стане відомим наприкінці липня, повідомляє The Guardian.

У першому турі, участь у якому взяли 313 депутатів Палати громад від Консервативної партії, екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон отримав 114 голосів. За його головних конкурентів, нинішнього главу британського зовнішньополітичного відомства Джеремі Ханта і міністра навколишнього середовища Майкла Гоува, проголосували 43 і 37 колег-депутатів відповідно.

Троє з десяти кандидатів — Андреа Ледсом, Естер Маквей і Марк Харпер — вибули із боротьби, не подолавши прохідний бар'єр у 17 голосів.

Разом із Джонсоном, Хантом і Гоувом у наступний тур вийшли колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб (27 прихильників), міністр внутрішніх справ Саджид Джавід (23), міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт (19) і міністр охорони здоров'я Метт Хенкок (20).

Вибори з поступовим вибуванням продовжаться на наступному тижні. У другому турі, який має відбутися 18 червня, голосуватимуть тільки торі-депутати Палати громад. Не пізніше 20 червня кандидатів має лишитися тільки двоє, і обирати із цих двох фіналістів будуть вже близько 160 тисяч членів Консервативної партії.

Нагадаємо, що на посаду лідера Консервативної партії Британії і відповідно – на пост прем'єра офіційно претендують 10 політиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: