fbpx
Сьогодні
13:14 11 Чер 2019

Кабмін оприлюднив постанову про передачу газотранспортної системи від Нафтогазу в управління державній "МГУ"

Уряд опублікував постанову про виділення газотранспортної системи України з управління Нафтогазу за принципом ownership unbundling (розділення власності), який передбачає приватизацію ГТС

Про це йдеться у постанові №484, повідомляє прес-служба Кабміну.

Відповідно до постанови уряду, за моделлю OU – ownership unbundling, ГТС України мають передати в управління державній компанії "Магістральні газопроводи України" (МГУ), йдеться у повідомленні.

Зазначається, що постанова уряду зобов'язує Міненерговугілля, Мінекономрозвитку розробити до 20 червня проект акта про передачу "Нафтогазу" повноважень з корпоративного управління "МГУ", який має передбачати безумовне повернення повноважень з корпоративного управління від "Нафтогазу" до Міненерговугілля не пізніше 1 січня 2020 року. Потім МГУ стане відокремленим акціонерним товариством. Таким чином, ГТС вийде з державної власності та перейде у корпоративну власність.

На моделі ownership unbundling наполягали представники уряду та Світового банку.

Наголошується, що уряд зобов'язав "Нафтогаз" і МГУ до 1 серпня подати до НКРЕКП заявку на проведення сертифікації оператора газотранспортної системи, а також документи для встановлення тарифів на послуги з транспортування природного газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: