fbpx
Сьогодні
Фото 19:07 27 Тра 2019

Сміттєвий полігон Харкова рекультивують, засіють травою і висадять тисячі дерев

Старий полігон твердих побутових відходів у Дергачах (Харківська область) рекультивують, а потім засіють травою і висадять 2,5 тисячі дерев.

Таке рішення було прийнято під час громадських слухань, які відбулися днями у Дергачівській міськраді, передає Город Х.

Як запевняють комунальники Харкова, рекультивацію старого полігону проведуть у серпні із застосуванням європейських технологій.

"Вся площа полігону буде укрита спеціальною геомембраною, яка запобігає виділенню в атмосферу полігонного газу, а потім покладемо систему дренажу, яка буде збирати під мембраною весь утворений газ, – розповів директор КП "Муніципальна компанія поводження з відходами" Юрій Суярко. – У тілі полігону пробуримо близько 35 свердловин, з яких також буде видобуватися біогаз, а зверху вся ця система буде закрита шаром дренажного піску, потім – ще півметра землі і зверху ще 30 см родючої землі".

Сміттєвий полігон Харкова

"Зелений паркан" з трави і дерев на рекультивованій території полігону допоможе уникнути потрапляння шкідливих речовин в атмосферу.

Сміття з Харкова вивозитимуть на новий полігон ТПВ, першу чергу якого мають намір ввести в експлуатацію через 2-3 місяці.

Із зібраного біогазу вироблятимуть електроенергію на сміттєпереробному комплекс, який планують збудувати та відкрити на території Дергачівського полігону у 2020 році. На даний момент об'єкт продовжують активно будувати. Вже майже готовий фундамент, а спецобладнання поступово завозять.

Наразі транспортували найбільшу деталь – сито для сортування сміття. Конструкція довжиною 17 метрів важить 36 тонн. Сито, яке допоможе розбирати сміття на фракції, привезли на Харківщину з Польщі.

Цієї зими фахівці дослідили склад газу, який виходить після переробки ТПВ. Передбачається, що на першому етапі біогазова станція на полігоні вироблятиме близько 2 МВт електроенергії на годину, а в подальшому цей показник збільшиться до 6 МВт-год.

Сміттєвий полігон Харкова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: