fbpx
Сьогодні
19:58 25 Тра 2019

Філарет побажав Епіфанію Божої допомоги у розбудові ПЦУ

Святійший Патріарх Філарет привітав Предстоятеля Української Православної Церкви митрополита Епіфанія з Днем ангела, побажавши Божої допомоги у нелегкій справі розбудови помісної Православної церкви України і висловивши впевненість у тому, що єдність ПЦУ збережеться в майбутньому.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Київської митрополії Української православної церкви.

"Хочу привітати Блаженнійшого Епіфанія з Днем ангела. Цього дня ми особливо молимося його небесному покровителю, щоб він допоміг Предстоятелю нести цей важкий хрест – головування над Церквою. Цей хрест неможливо нести без Божої допомоги. Тому бажаю Вашому Блаженству, щоб Господь допомагав Вам у цьому", – зазначив Філарет.

"Перед нами сьогодні стоїть завдання не лише зберегти ту єдність, яку ми сповідуємо, попри протидію всіх сил, які намагаються розділити нас і знищити. Нашим головним завданням є об'єднати все Православ'я України в єдину Помісну Православну Церкву. Якщо ми цього досягнемо, то це означатиме, що Україна – непереможна, бо вона має міцну основу", – додав Святійший Патріарх.

При цьому Філарет наголосив на тому, що збереження України в умовах російської агресії – це, передусім, заслуга української Церкви, яка міцна своєю згуртованістю.

Також він підкреслив "свою впевненість у тому, що єдність ПЦУ збережеться в майбутньому, а також подякував Вселенському Патріарху Варфоломію I за його зусилля у творенні єдиної Помісної Православної Церкви України".

Своєю чергою, Блаженнійший Митрополит Епіфаній подякував Його Святості за привітання і висловив впевненість у тому, що Українська Православна Церква зростатиме і буде міцнішати і надалі.

Зазначимо, Святіший Патріарх Філарет сьогодні прийшов на спільну молитву з главою Православної церкви України, митрополитом Епіфанієм у Михайлівський собор у Києві. Про це повідомив представник прес-служби ПЦУ Іван Сидор у Facebook.

епіфаній філарет

епіфаній філарет

"Літургія в День тезоіменитства (День ангела) Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Епіфанія. Під покровом Божої Матері зібралися усі: український єпископат, духовенство, поважні гості з Константинополя і святої гори Афон, студенти духовної академії, віряни. Прийшов привітати Митрополита Епіфанія і спільно помолитися Патріарх Філарет", – вказав Сидор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: