fbpx
Сьогодні
11:29 23 Тра 2019

Мін'юст не має повноважень оскаржувати призначення люстрованого Богдана головою АП

Міністерство юстиції заявляє, що не може оскаржити призначення главою Адміністрації президента Андрій Богдана, що підпадає під дію закону "Про очищення влади" (люстрацію).

Про це йдеться в повідомленні міністерства, передають "Українські новини".

Мін'юст заявляє, що Богдан підпадає під дію закону про люстрацію і не має права обіймати посаду глави Адміністрації.

Водночас міністерство заявляє, що не може наразі оскаржити в суді це призначення.

"Додатково повідомляємо, що в рішенні Палати Верховного суду від 15.03.2018 у справі № 800/414/17 за позовом Міністерства юстиції України до Вищої ради правосуддя про визнання протиправним та скасування рішень, зобов'язання вчинити дії Верховний суд зазначив, що Мін'юст не наділений повноваженнями щодо звернення з позовом до суду при забезпеченні проведення перевірки, передбаченої законом, оскільки таке право прямо не зазначено в Положенні про Міністерство юстиції України", – сказано у відповіді на запит.

Мін'юст наголошує, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно-правовими актами, вони мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм.

Також міністерство пояснило, що імені Богдана немає в Єдиному державному реєстрі люстрованих осіб, тому що його було звільнено з посади урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики до набрання чинності закону про люстрацію.

Раніше повідомлялося, що Богдан потрапив під закон про люстрацію тому, що двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича. А ця посада входить до переліку тих, стосовно яких здійснюються заходи щодо очищення влади.

Сам Богдан заявив, що під закон про люстрацію він потрапив абсолютно несправедливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: