fbpx
Сьогодні
11:08 16 Тра 2019

"Хто замовив Катю Гандзюк?": у суботу відбудеться наймасштабніша акція в Україні за останні 5 років

18 травня о 12:00 в усіх областях України відбудеться масштабна загальнонаціональна акція "Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?".

Невеликі групи людей збируться о 12.00 біля будь-якого впізнаваного у їхніх громадах місця  з плакатами (Громада) питає: Хто замовив Катю Гандзюк?

Події відбудуться у 40 містах України та 8 столицях світу, в них планує взяти участь понад 1000 громадян.

Учасники акції зберуться в центральних локаціях своїх міст з метою нагадати суспільству та новообраному президенту про необхідність розслідування вбивства Каті Гандзюк та інших зухвалих нападів на активістів в усіх куточках країни, системне переслідування громадських діячів з боку представників старої влади та саботаж правоохоронних органів.

Всеукраїнська акція та події в регіонах організовані ініціативою друзів та близьких Катерини – "Хто замовив Катю Гандзюк?" у партнерстві з громадськими організаціями, рухами та об'єднаннями і просто з небайдужими людьми.  

Акції у 40 містах України розпочнуться хвилиною мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу. Як і десятки років тому, боротьба із системою і грубим порушенням прав людини для українців досі актуальні. Після хвилини мовчання учасники заходу проголосять вимоги до нової влади України та запалять фаєри.

Учасники акції оголосять одну єдину вимогу до нової влади: припинити терор громадянського суспільства та покарати винних.

Це – перша всеукраїнська акція національного масштабу після "ЄвроМайдану", яка відбудеться за останні 5 років одночасно в усіх областях та 40 містах. А також планується, що акція відбудеться у таких містах як Стратсбург, Лондон, Берлін, Прага, Брюсель, Варшава, Париж та в містах Канади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: