fbpx
Сьогодні
10:30 01 Тра 2019

Українська Вікіпедія перетнула позначку в 900 тисяч статей: "До мільйона зовсім трохи"

900-тисячу статтю "Дуейн Беррі (цілком таємно)" про серію популярного в 90-х телесеріалу розмістив Леонід Панасюк у п'ятницю, 19 квітня.

У загальнодоступній онлайн-енциклопедії Вікіпедія розміщено вже 900 тисяч статей українською мовою. Про це 20 квітня повідомила прес-служба української Вікіпедії у Facebook.

«Дякуємо усім, хто долучається до її розбудови – без своїх редакторів Вікіпедія не зайшла б так далеко», – йдеться в повідомленні. – «До мільйона зовсім трохи залишилося».

В українській Вікіпедії — 900 тисяч статей!Дякуємо усім, хто долучається до її розбудови — без своїх редакторів Вікіпедія не зайшла б так далеко.До мільйона зовсім трохи залишилося =) Долучайтеся!

Posted by Українська Вікіпедія on Saturday, April 20, 2019

Нагадуємо, що Вікіпедія — це виключно волонтерський проект. Для заохочення авторів в українській Вікіпедії регулярно проводяться тематичні тижні та конкурси. 

Вікіпедія – загальнодоступна вільна багатомовна онлайн-енциклопедія. Назва утворена від слів «вікі» (технології для створення сайтів) та «енциклопедія». Офіційне відкриття відбулося 15 січня 2001 року. Енциклопедією опікується неприбуткова організація «Фонд Вікімедіа». Проте варто зазначити, що американська організація володіє лише серверами, але не є власником текстів чи зображень.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: