fbpx
Сьогодні
22:53 30 Кві 2019

У Кам'янець-Подільському збудують три біогазові установки за кошти фінського гранту

У Кам'янець-Подільському мають намір побудувати три біогазові установки з переробки курячого посліду, барди, намулу та інших відходів рослинництва.

Пілотний проект планує впровадити Трастовий фонд Фінляндії, передає Вдалo.info.

Будівництво біогазових станцій, сировиною для яких стане курячий послід та барда, які продукують два потужні переробні підприємства Кам'янець-Подільського – ДП "Довжоцький спиртзавод" та ПАТ "Авіс", дозволить місту додатково отримувати 8 млн кубів біогазу.

На додачу, нове виробництво дасть можливість ефективно утилізувати відходи виробництва та покращити екологічний стан обласного центру.

Наразі проект попередньо погоджений із Трастовим фондом Фінляндії і на грантові кошти на суму 300 тис. євро планується розробити проектно-кошторисну документацію.

Після тендеру на території Кам'янця-Подільського буде збудовано три установки, які вироблятимуть біогаз насамперед із курячого посліду, і вже потім барди, намулу та інших відходів рослинництва.

6-7 травня фахові спеціалісти з міста Гельсінкі планують оглянути та обстежити ділянки виділені для будівництва біогазових станцій.

Примітно, що Трастовий фонд Фінляндії обрав для реалізації пілотного проекту з будівництва біогазових установок з відходів виробництва також Київ.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: